Saygıdeğer okurlarım,
Huzurevi konusunda yazdığım önceki yazımla ilgili olarak beni arayan ve mesaj yazan okuyuculara çok teşekkür ediyorum. Birçok kişinin Sayın Tuğrul Ayhan’ın verdiği destek ve bağışlardan yazımı okuyarak haberdar olduğunu, huzurevine kendisinin ismi verilmesi konusunda benimle hemfikir olduklarını öğrendim.
Diğer yandan huzurevi inşasına destek veren başka yardımsever hemşerilerimizin de olduğunu belirtmekte fayda var. Örneğin mimari projeyi bedelsiz olarak Sayın Prf. Dr. Hasan ŞENER çizmiş. Kendisine Anamur halkı adına teşekkürlerimizi sunuyoruz. Adını bilmediğimiz ve hatırlayamadıklarımız için de sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.
Anamur’da bu aralar güzel şeyler oluyor. Huzurevi inşaatı hızlı bir şekilde yükselirken hemen yan tarafında bulunan eski adı ile Topbeleni, yeni adı ile Atatepe de bulunan teras kafe, deyim yerinde ise halka açılıyor. Anamur Belediyesi mülkiyetinde olan bu alan Sayın Mehmet Türe’nin belediye başkanlığı döneminde düzenleme yapılarak kafe haline getirildi. Ancak tam faaliyete geçmeden seçimler oldu ve sayın Hidayet KILINÇ belediye başkanı olarak seçildi. Hidayet bey zamanında da kafe olarak kira ihalesine çıkıldı ve bugüne kadar Teras Kafe ismi ile özel işletme olarak hizmet vermeye devam etti. Edindiğimiz bilgilere göre, işletmeci söz konusu kafeyi işletemeyeceğini beyan ettiğinden işletme Anamur Belediyesi’nin denetimine geçti.
Mevcut belediye başkanı Sayın Durmuş DENİZ ise Atatepe’de bulunan işletmenin Halk Kafe olarak belediye tarafından işletileceğini açıkladı. Sayın Durmuş Deniz’i bu kararı nedeniyle kutluyorum. Yeni bir ihale ile kafeyi başka bir işletmeciye kiralamak yerine, halka ucuz hizmet verecek bir Halk Kafe açmak, Sayın Durmuş Deniz’i Anamur halkının gözünde on kat daha yükseltti. Burası Anamur’un en gözde yerlerinden biri, Anamur’un seyir terasıdır. Yaz aylarında Anamur halkının ailece gezebileceği, rahat nefes alabileceği bir yerdir. Sahilde bulunan Halk Kafe’nin halkımıza piyasanın çok altında kaliteli ürünler sunarak hizmet etmesi gibi; Atatepe’deki Halk Kafe’nin de aynı şekilde uygun fiyatlı ve kaliteli hizmet vereceğine inanıyoruz.
Yeniden düzenlenen Dragon Parkı için naçizane bir önerim daha var. Sayın Durmuş Deniz’den ricamız buraya bir değil iki adet halk kafenin açılması ve ürün yelpazesinin de daha fazla arttırılmasıdır. Elbette Atatepe Halk Kafe’de de ürün yelpazesinin arttırılmasına halkımız çok memnun olacaktır.
Sonuç olarak belediye başkanımız Sayın Durmuş Deniz’i, aldığı doğru karar için kutluyor, halkın pahalılıkla ezildiği son dönemde buna benzer, halkı düşünen projeler bekliyoruz. 11.03.2025
Saygılarımla
Ahmet DOĞAN
Harita ve Kadastro Mühendisi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.