Haber Merkezi - Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, yeni yasayla beraber 8 belde ve 66 köyün kapanarak mahalleye dönüştüğünü ve toplamda 88 mahalleleri olduğunu belirterek, " Bunun neticesinde 2693 kilometrekare bir alana sahip olduk. Şuanda Mersin’in en büyük ilçesi aynı zamanda Türkiye’nin coğrafi bakımdan 14. büyük ilçesi konumundayız” dedi.
İşçileri memurları ve 291 taşeron çalışanıyla ve toplamda 573 personeliyle Silifke’ye hizmet verdiklerini belirten Turgut, “Tabi 30 Mart’tan sonra birçok sorunda beraberinde geldi. Beldelerden gelen sorunlar ve borçlar bir taraftan diğer taraftan gelirlerimiz azaldı. Kıt imkanlarla görev yapmaya başladık ama hiçbir zaman mazeretin bahanenin arkasına sığınmak gibi bir niyetimiz olmadı" diye konuştu.
Sadece biraz zaman kaybıyla hizmetlerinin ilerlemeye başladığını ama birçok sorununu da halletme noktasına geldiklerini ifade eden Turgut, şöyle devam etti: "Asfaltımızı biz kendimiz üretiyoruz. Bir şantiyemiz var ve geniş bir coğrafyada kıt imkanlarla hizmet vermek için planlı ve programlı bir çalışma yapmamız gerekiyor. Biz etkin hizmet yapabilmek için özellikle asfalt ve yol anlamında bir başkan, bir başkan yardımcım, garaj amirim ve teknik ekiplerimizle beraber bu coğrafya üzerinde köylerin ve mahallelerin bulunduğu hatlar oluşturduk. Bu hatları gezerken mahalleli vatandaşlarımızla bir araya geldik. Sorunlarımızı eksikliklerimizi vatandaşlarımızla beraber yerinde tespit etik. Nerelere neler yapmamız gerektiğini tek tek kendim not aldım.
Bizim bu gezimizin ardından iş makinelerimiz çıkarak, hizmet üretmeye başladık. Bu sayede 66 köyümüzü dolaşmış olduk. Önce Silifke merkezimizden başladık. Daha sonra Atakent ve Taşucu gibi beldelerimizi çözdükten sonra köylerimize yöneldik. Bu arada parke çalışmalarımızda oldu. Son iki üç ayda 20 bin m2 üzerinde parke çalışmamız oldu. Yine son üç dört ay içerisinde 150-160 km’yi bulan yol çalışmalarımız oldu. 150 km’nin üzerinde stabilize yol, 30 km civarında asfalt yol yaptık. Tabi asfaltı kendimiz ürettiğimiz için daha ucuza mal ediyoruz.
Bir çok belediye m2’sini 18 liraya sağlarken biz kendimiz ürettiğimiz için 11,5 liraya sağlıyoruz. İkinci avantajımız ise kaliteli bir asfalt oluyor. Diğer bir kolaylığı ise elimizin altında sürekli asfaltımız oluyor. Soğuk asfalt kış mevsiminde yapılmıyor ama sıcak asfaltımız her mevsim elimizin altında bulunuyor”
"88 MAHALLEMİZDE PARKLARIMIZDA YENİLİKLER YAPTIK"
88 mahallenin parklarında yenilikler yaptıklarını ifade eden Başkan Turgut, “Tabi bunların içerisinde peyzaj düzenlemeleri ve yeni çocuk oyun alanları da bulunmaktadır. Belediye binamızda çalışma ortamını iyileştirdik. Binamız yaklaşık 25 yıllık bir bina ve daha önce CHP’li bir belediye başkanı tarafından yaptırılmıştı ama çok yıpranmış durumdaydı ve kısmen binamızda tadilatlar yaptık ve personellerimizin daha iyi koşullarda çalışmalarını sağladık.
Tabi Göksu ırmağı bizim olmazsa olmazımız ve göz bebeğimiz. Silifke’mizin kurulma sebebi. 30 Mart’tan önce ne halde olduğunu herkes biliyor tabi ki. Nehrimizin kıyı temizliğini yaptık ve kötü görünümünden kurtardık. Bununla beraber nehrimizin kıyı çevresinde ışıklandırmalar ve düzenlemeler yaptık. Hepimiz görüyorduk ki Göksu Nehri’nin etrafında ayrı bir dünya vardı. Uyuşturucu maddede kullanılan enjektörlerden, yataklar, sandalyeler vs. bir sürü malzeme çıktı.
Irmak kenarında bu temizlik çalışmaları bittikten sonra bu alan artık kullanılır hale geldi. En önemli olanı da ailelerin çocuklarıyla ırmak kenarında rahatça dolaşabileceği bir ortam oluştu. Akşam geç saatlere kadar vatandaşlarımız yürüyüş yapabiliyorlar” ifadelerini kullandı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.