Yıllarını şalgam için harcayan ve şalgamın sayısız şifaları olduğunu kaydeden Zeynel Abidin Kara, yılların verdiği tecrübesiyle sars, mers, domuz gribi, kuş gribi ve ebola gibi hastalıkların tedavisinde önemli derecede fayda sağlayacağını söyledi.
Kara, “Günümüzde bilim adamlarının çok yönlü yıllardır araştırma yaptığı ve halen kesin bir tedavi yöntemi bulunmamaktadır. Şahsi fikrim ve yılların verdiği tecrübemle sars, mers, domuz gribi, kuş gribi ve ebola gibi hastalıkların tedavisinde önemli derecede fayda sağlıyacağını ve hatta bir panzehir olabileceğini düşünüyorum fakat bu araştırmayı değerlendirecek bir muhatap şimdiye kadar bulamadım. Gerek üniversite gerek ciddi bilim adamlarımız. Bu işlemleri yaparken tamamen doğal olarak laktik asit fermantasyonu ile 35 dereceyi geçmeyen sıcaklıkta yapılmalıdır” diye konuştu.
"DOĞANIN DENGESİNE GÜVENİN"
Çok hızlı yayılan gripten korunmada kilit noktanın güçlü bağışıklık sistemi olduğuna kaydeden Fitoterapist Dr. Ümit Aktaş ise, güçlü bağışıklığın yolunun öncelikle vücuttaki probiyotiklerin artırılmasından geçtiğine dikkat çekti.
Aktaş, “Bağışıklığınızı desteklemek için bol bol fermente gıda tüketin. Yani turşu yiyin, ev yoğurdu mayalayın, şalgam suyu için. Bu dönemlerde bolca probiyotik alınmalı. Japon bilim insanları, geçen sene yaptıkları bir yayında şalgam suyunun grip virüsünü olumsuz ekilediğini, grip hastalığını iyileştirmede ise olumlu etki yaptığını ispatladılar” dedi.
Vücudu probiyotikler (yararlı bakteriler) açısından güçlendirmek için fermante özelliğe sahip kelle paça, işkembe ve tarhana çorbalarının da çok etkili olduğunu aktaran Dr. Aktaş’a göre, doğanın dengesine uygun davranmak, grip başta olmak üzere tüm kış hastalıklardan korunmada en doğru yol.
Aktaş, "Ellerinizi sık sık yıkayın, bulunduğunuz ortamı havalandırın, insanlarla sarılıp öpüşmeyin. Kalabalık ve kapalı ortamlardan uzak durun. Kapı kolu, asansör düğmesi gibi ortak kullanım alanların temizliğine özen gösterin. Beslenme çok önemli, muhakkak dengeli beslenin, öğün atlamayın, uzun süre aç kalmayın. Mevsim gıdalarını tüketin, mevsimi dışındaki sebze meyveleri tüketmeyin. Doğanın dengesi sizi kış hastalıklarından koruyacaktır. Bir kök kerevizin, toprağın altında, kış soğuğunda hayatta kalabilmek için ne kadar çaba harcadığını ve bünyesinde hangi maddeleri ürettiğini düşünün. Kerevizin kış soğuğunda hayatta kalmasını sağlayan bu maddeler, kerevizi yediğiniz zaman sizin de kış hastalıklarına karşı korunmanızı sağlayacaktır.
Ölümlere de neden olan gripten korunmak için bazı uzmanlar aşı öneriyor. Hatta ‘bugünlerde aşı yaptırırsanız Avrupa’daki salgından korunursunuz’ diyenler de var.
Grip aşısı olmayın çünkü aşı gripten korumuyor. Gripten ölümlerin çoğunluğu 65 yaş üstü hastalarda görülür. Grip aşısının bu grupta koruma oranı sadece %9. Yani neredeyse hiç korumuyor. Üstelik ciddi yan etkilere de yol açıyor. 2014 yılının Kasım ayında, yani bundan 3 ay önce, İtalya’da 11 kişi grip aşısına bağlı nedenlerle öldü ve İtalyan Hükümeti bir firmanın aşılarını toplatma kararı aldı. Aynı toplatma hikayesi, bir önceki sene de Almanya, Fransa ve İtalya da yaşanmıştı. Yani grip aşısı masum bir uygulama değildir.
Üstelik, Aralık 2014’te bir gelişme daha oldu, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) bu sene üretilen grip aşısının grip virüsüne karşı hiç bir etkisi olmadığını ve yaptırılmasının hiç bir fayda sağlamayacağını bildirdi. Ölümlere yol açan, Avrupa ülkelerinde toplatılan, WHO’nun tavsiye etmediği bir aşıyı hem de Mart ayında tavsiye etmenin hekimlik etiği ile bağdaşır tarafı yoktur" dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.