Ali TANDOĞAN - Dünya Sağlık Örgütü tarafından aşılamanın desteklenmesi amacıyla 2005 yılında almış olduğu kararla 20-25 Nisan tarihleri arasını ‘Aşı Haftası’ olarak belirlediğini, bu tarihler arasında yapılacak çeşitli etkinliklerle aşı ile korunabilir hastalıklar yönünde vatandaşların bilgilendirilmesinin hedeflendiğini, toplum sağlığı merkezleri, aile sağlığı merkezleri ve aile hekimliği birimlerinde aşıların ücretsiz olarak yapıldığını ifade eden Acı, “Aşı ile birçok hastalığın önüne geçilebilir. Ülkemizde çocuk felci aşısı bu aşılama kampanyaları ile ortadan kalkmıştır” dedi.
Son yıllarda yapılan yoğun kampanyalar sayesinde kızamık vakasına rastlanmadığını, bu şekilde toplamda 11 hastalığa karşı aşılama hizmetlerinin aile sağlığı merkezlerinde yürütüldüğünü kaydeden Acı, "Tüberküloz, verem, difteri, tetenoz, boğmaca, pnömokok, kızamık, kızamıkçık, kabakulak, suçiçeği, enflüanza gibi 11 hastalığa karşı aşılarla çocuklarımızı ve erişkinlerimizi hastalıklardan koruyoruz. Bu aşılama sayesinde hastalıkları daha ortaya çıkmadan ortadan kaldırıyoruz ve bebeklerimizin, çocuklarımızın ölmesinin önüne geçiyoruz. Tüm aşılarımız aile hekimliği birimlerimizde, toplum sağlığı merkezlerimizde, aile sağlığı merkezlerimizde ücretsiz olarak yapılmakta ve Aşı Haftası kapsamında 0-5 yaş arası eksik aşılı ve aşısız çocukların aşılarının tamamlanması hedeflenmektedir.
Amacımız, aşısız veya eksik aşılı tekbir çocuk dahi kalmamasıdır. Vatandaşlarımızın aşı konusunda duyarlı olmaları ve çocuklarının eksik aşılarını mutlaka tamamlatmaları için sağlık kuruluşlarımıza başvurmalarını önemle rica ederiz” diye konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.