Haber Merkezi - Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Anamur’da merkez muhtarları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile sohbet toplantısında buluştu.
Sorunların karşılıklı olarak tartışıldığı ve çözüm yolları arandığı toplantıda Başkan Kocamaz, “Anamur ile ilgili birçok projemiz var. Sahil yolu projesi, tenis kortu projesi, otogarın yenilenmesi, mezbaha gibi. Bu tür projeleri bir an önce vatandaşın hizmetine sunacağız ve 21 ay içerisinde susuz köy, asfaltsız yol kalmayacak dedik. Anamur ve Bozyazı için Sebze – Meyve Hali çalışmalarımız var. Şu an Anamur’daki arsayla ilgili bir sıkıntı var. Bu sıkıntıyı çözüme kavuşturmak için gayretlerimiz devam ediyor. Anamur için yapılması gereken çok şey var. İnşallah gelecek günler bugünlerden daha iyi olacak” dedi.
Büyükşehir Belediyesi’nin bütün şehre dönüştüğünü ifade eden Başkan Kocamaz, “Bütün ilçelerimizde başlattığımız projelerimiz var. Soğuk Hava Deposu bunlara bir örnek. Bu depo sayesinde vatandaşlarımızın ürettiği ürün sanayi ürünü olarak değerlendirilecek. Her ilçemizin kendine özgü ürünleri var. Bu ürünlere verilen emeğin karşılığını bulmasını istiyoruz. Muz ekimi artık sadece Anamur’da yapılmıyor. Erdemli, Silifke’nin bir bölümü, Tarsus bile muz ekimini deneyen ilçeler arasında. İnşallah yapacağımız projeler ile yeni ekim alanlarıyla birlikte muzun pazar değerini düşürmeden ülke ve bölge ekonomisine katkı sağlayacağız” diye konuştu.
Ramazan ayının geçmişten bu yana dolu dolu geçen kutlamalarla sürdüğünü ifade eden Başkan Kocamaz, bu kutlamaların insanları birleştirdiğinin altını çizdi. Mersin’de başta merkez olmak üzere tüm ilçelerde bu bütünleştirici etkinliklerin devam edeceğini söyleyen Başkan Kocamaz, her geçen gün Mersin ortak paydasında olan insan sayının arttığını belirtti.
HEDEFİMİZ MERSİN’İ TURİZM KENTİ HALİNE GETİRMEK
Akkuyu Nükleer Santrali ile ilgili sorulara da cevap veren Başkan Kocamaz, göreve geldiklerinde Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Akkuyu Nükleer Santrali’nin yapılmaması için bir karar aldıklarını belirtti. Çevresel Etki Değerlendirilmesi Raporu (ÇED) çıkarılırken, Avrupa Çevre Kurulu’nun verdiği raporun dikkate alınmadığını ifade eden Kocamaz, “Büyükşehir Belediyesi olarak sivil toplum kuruluşlarına çağrı yaptık. Resmi bir kurum olduğumuz için aleni mücadele edemeyebilirdik. Bu bölgede 1 milyon 730 bin insanı temsil ediyoruz. Bu konu ile ilgili gerekli yazışmaları yaptık, yapıyoruz.
Her türlü desteği vermeye hazırız. Hep beraber bu konu ile ilgili bir şeyler yapılmalı. Bizler bu toprakları evlatlarımızdan emanet aldık. Çevrenin kirlenmesine gücümüzün yettiğince izin vermeyeceğiz. Hedefimiz Mersin’i kirlilikten arındırmak. Mersin’i turizm bölgesi haline getirmek öncelikli hedefimiz. Sahil denetiminin Büyükşehir Belediyesi himayesine geçmesini talep ettik. Orada bulunan uygunsuz yapılanmalarla ilgili olarak, ama birileri bizi engellemeye çalışıyor. Hizmet halk için yapılır. Bu konuda da herkesin desteğine ihtiyacımız var. Umarım amacımıza ulaşır ve Mersin ortak bir duyarlılıkta canlanır” diye konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.