• BIST 9379.83
  • Altın 3699.77
  • Dolar 38.006
  • Euro 41.8544
  • İçel 20 °C

ANAMUR BELEDİYE MECLİSİ BALIK ÇİFTLİKLERİNE KARŞI TUTANAĞI İMZALADI

ANAMUR BELEDİYE MECLİSİ BALIK ÇİFTLİKLERİNE KARŞI TUTANAĞI İMZALADI
Mayıs ayı meclis toplantısında Anamur Belediye Meclisi kurulması planlanan balık çiftlikleri ile mermer ocağına karşı tutanağı imzaladı

Anamur Belediye Meclisi, Mayıs ayı meclis toplantısında, Anamur'da kurulması planlanan balık çiftlikleri ve mermer ocağı ile ilgili çevreci tavrını ortaya koydu. Meclis üyelerine Anamur sahillerinde özellikle Demirören bölgesinde özel firmalar tarafından balık çiftliklerinin kurulmak istendiği ancak bu bölgelerin nesli tükenmekte olan Akdeniz Foku ve Caretta Caretta kaplumbağalarının yuvalanma ve üreme alanı olduğu için kurulmasına karşı olmalarını tavsiye eden bir tutanak dağıtıldı. Tutanağa parti ayrımı gözetmeksizin tüm meclis üyeleri imza attı. Belediye Başkanı Hidayet Kılınç,  Anamur içme suyu projesi ile ilgili hibe görüşmeleri için Ankarada bulunmasından dolayı tutanağı henüz imzalamadı.  Ancak önceki meclis toplantısında balık çiftliklerine karşı olduğunu beyan etti.  Meclisi Başkan Yardımcısı  Ahmet Çetin yönetti. 
Metinde şu ifadelere yer verildi; 
“İlçemiz Anamur sahillerinde özel firmalar tarafından Balık Çiftlikleri kurulması planlanmaktadır. Adı geçen bölge, nesli tükenmekte olan Akdeniz Foku ve Caretta Caretta kaplumbağalarının yuvalama ve üreme alanlarıdır. Ayrıca bu bölge, Mersin Melleç Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi ilan edilerek Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca koruma altına alınmıştır. 
Yine bu bölge, Uluslar arası Barcelona Sözleşmesi ve Avrupa’nın yaban hayatı ve yaşam alanlarını korumayı içeren Bern sözleşmesi, nesli tükenmekte olan yabani bitki ve hayvan türlerinin uluslar arası ticaretine ilişkin Citmes sözleşmesi, uyarınca ve ayrıca 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu, 4915 sayılı Kara Avcılığı ve 2872 sayılı Çevre Kanunları ile de ulusal düzeyde koruma altına alınmıştır.
Bu nedenle, koylarımıza yapılması planlanan balık çiftliklerinin doğaya, çevre ve Anamur’umuzun turistik geleceğine vereceği zarar ortadadır. Gazipaşa Havaalanının açılması, D-400 karayolunun tamamlanması ile KKTC ile ilişkilerimizi canlandıracak yeni Anamur İskelesi ve Gümrük Kapısı yapımı ile birlikte Anamur ve çevresi turizm açısından ulusal ve uluslar arası bir öneme sahip hale gelecektir. Orta Akdeniz’in parlayan Yıldız’ı Anamur’un önümüzdeki yıllarda turistik kalkınma açısından değerleneceği öngörülmektedir. 
Anamur Belediyesi Meclis Üyeleri olarak Anamur turizmine zarar verecek, besin değeri güvensiz olan denizimizi kirletecek, eko sistemimizi ve sağlığımızı bozacak olan balık çiftlikçiklerinin yetkililerden Anamur halkının haklı talebini yerine getirerek balık çiftlikleri projesinin iptalini talep ediyoruz.”

Bu haber toplam 1615 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • ANAMUR HUZUREVİ VE TUĞRUL AYHAN21 Şubat 2025 Cuma 15:05
  • İSTANBULDA ANAMUR'LULAR BİR ARAYA GELDİ16 Şubat 2025 Pazar 22:58
  • BAŞKAN SEÇER'DEN SOSYAL KONUT HAMLESİ13 Şubat 2025 Perşembe 17:59
  • CENGİZ PINAR İSTANBUL'DA YATIRIMLARA HIZ VERDİ08 Şubat 2025 Cumartesi 20:03
  • ANAMUR'DA BİR ARAÇ KUNDAKLANDI29 Ocak 2025 Çarşamba 20:48
  • İSTANBUL'DAKİ ANAMUR'LULAR TEKRAR BULUŞUYOR19 Ocak 2025 Pazar 18:49
  • ANAMUR TARIM FUARI ÜZERİNE08 Kasım 2024 Cuma 21:42
  • KKTC FERİBOT SEFERLERİNE 45 GÜN ARA VERİLDİ01 Ekim 2024 Salı 19:45
  • ÖRNEKSİN ANAMUR HİZMETİNİZDE26 Eylül 2024 Perşembe 15:54
  • MERSİN BÜYÜKŞEHİR'DEN HAYDİ YAYLA ŞENLİĞİNE14 Ağustos 2024 Çarşamba 17:52
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0324 8164862