• BIST 9771.16
  • Altın 2725
  • Dolar 33.9708
  • Euro 37.6168
  • İçel 27 °C

KARAVANCILARA DİKKAT !!

KARAVANCILARA DİKKAT !!
Ahmet DOĞAN'ın gündeme dair yazısı

Saygıdeğer okurlarım;

Her yıl olduğu gibi kurban bayramını kutladık. Hepimizin bayramı kutlu olsun. Sağlık ve mutlulukla nice bayramlar diliyorum.

Bu bayramın yaz ayına denk gelmesi ve dokuz günlük tatil olması nedeni ile Anamur için epeyi canlı geçti. Sahillerde cafelerimiz doldu taştı. İskele bölgesi her yıl olduğundan daha fazla kalabalık ve doluydu. Tüm çay bahçeleri neredeyse ağzına kadar doluydu diyebiliriz. Umarım yerli esnafımız iş yapmıştır. Çünkü muz ve çileğin dışında da bölgemizin turizm gelirine ihtiyacı var. Turizm anlamında da ibreyi yükseltme zamanının geldiğini düşünüyorum.

Hepimizin bildiği gibi sahillerimiz herkese açıktı ve istediğiniz yerden elinizi kolunuzu sallayarak denize girebilirsiniz. Bu rahatlık ve bu güzellik neredeyse hiçbir yer de maalesef yok. Bir çok yerde beachler , oteller ve siteler deniz kenarını sanki kendi malları gibi çevirmişler ve buralarda neredeyse denize girmek olanaksız. Allahtan bizim sahillerimizde böyle bir olay yok ve olmayacakta. Küçük bir alanda maalesef sahiller işgal atında. Oda hepimizin bildiği gibi eski iskele bölgesi. Maalesef sahiller şezlonglar ile işgal edilmiş durumda. Umarım en kısa zamanda buralara da önlem alınır.

Esas olarak ben başka bir tehlikeden bahsetmek istiyorum. Karavancılar.. Evet karavancılar sahil bölgesinde belli başlı yerleri işgal etmiş durumdalar. İşgal diyorum; nedeni ise vatandaş çekme karavanını almış ve sanki babasının malı gibi sahile sabit olarak park etmiş. Orası sanki kendine tahsis edilmiş gibi duruyor.(Aşağıda fotoğrafını görebilirsiniz) Merak edenler Devlet Bahçeli parkı 1.ve 2. Kısmın arka tarafındaki yola bakabilir. Anamurlu veya dışarıdan arabası ile gelen vatandaş maalesef buraya park edemiyor. Diğer yandan esas önemli olan ise, karavancıların kendi aralarında grupları vardır. Ben de bu gruplara üyeyim. Gruplarda “ Anamur sahili ücretsiz, elektriği var, suyu var, duşu var” diye paylaşım yaptıkları anda bütün karavancılar buraya dolar. Diyeceksiniz ne zararı var ? Çok zararı var. Bir kere ücret ödemiyorlar, senin benim yerimi işgal ediyorlar, üstüne de kendi pisliklerini bırakıp gidiyorlar. Okuyanlar “sen karavan düşmanımısın” diyebilirler. Hiç alakası yok. Karavan turizmi tamamen aynı bir turizm şeklidir. Tüm dünyada karavan ile gezmek isteyenler için özel karavan parkları vardır. Öyle herkes başıboş bulduğu yere park edemez. Bunun cezası vardır. Karavan parkına çekmek zorundasınız. Biz bunun örneğini İstanbul sahillerinde yaşadık. Önce bir karavan geldi sabit olarak park etti, ardından yanında diğer, diğer derken yüzlerce karavan sahili işgal etti. Bizler aracımız ile park edecek yer bulamadık. Neyse ki sonuçta bakanlık kararı ile bu karavanlar kaldırıldı.

Diğer yandan başka bir gözle bakmak gerekli. Ortalama çekme karavanlar 300-500 bin Tl civarında. Bir çok kişi alabilir. Karavanı alalım ve sahilde yola sabit park edelim. Nasıl olsa kimse bir şey demiyor. İçine masa sandalye de koyalım. Canımızın istediği zaman akşam üstleri karavanı açalım, masa sandalyemizi de kuralım. Eş dostu da davet edelim. Oh ne güzel dünya. Diğer vatandaşların günahı nedir? Neden bu alanı kullanamıyorlar? Neden ev almaya zorlanıyorlar. Bir tane karavan alıp oraya koysunlar al sana yazlık ev. Gel keyfim gel…

Saygıdeğer okurlarım ben bu  konuya daha önce dikkat çektim, yetkililere bildirdim ama dinleyen yok. Buradan okuyabilirsiniz. ( http://www.anamurlununsesi.com/ahmet-doganin-yazisi-dikkat-5639h.htm ) Karavancılar için bir yer tahsis edersiniz, ücret alırsınız ya da almazsınız o tamamen yerel yönetimin insiyatifine kalmış bir olaydır. Ancak senin, benim tüm vatandaşların kullanacağı yerin işgal edilmesine göz yummamanız gerekli.

Bizden söylemesi, karar sizin…

Saygılarımla

Ahmet DOĞAN

Harita ve Kadastro Mühendisi

19.06.2024/Anamur

kar3.jpg

 

Bu haber toplam 474 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • EJDER ÜRETİCİLERİ ÇALIŞTAYI ANAMUR'DA YAPILDI20 Temmuz 2024 Cumartesi 20:27
  • ANAMUR MUZ VE KÜLTÜR FESTİVALİ BAŞLADI20 Temmuz 2024 Cumartesi 19:19
  • YİNE MOTOR,YİNE KAZA, BU KEZ ÖLÜM..12 Temmuz 2024 Cuma 11:40
  • EMİRŞAH HALKI TAŞ OCAĞINA İSYAN ETTİ11 Temmuz 2024 Perşembe 23:33
  • CHP DEN ANTİK KENTTEKİ İNŞAAT TEPKİ05 Temmuz 2024 Cuma 12:45
  • SONUNDA SESİMİZİ DUYDULAR02 Temmuz 2024 Salı 14:05
  • ANEMURİUM ANTİK KENTİNE BETON DÖKTÜLER01 Temmuz 2024 Pazartesi 22:37
  • KARAVANCILARA DİKKAT !!19 Haziran 2024 Çarşamba 14:10
  • YETKİLİLERİ GÖREVE DAVET EDİYORUZ12 Haziran 2024 Çarşamba 15:13
  • BÜYÜK KAYBIMIZ10 Haziran 2024 Pazartesi 16:09
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0324 8164862