• BIST 9685.49
  • Altın 2813.908
  • Dolar 33.8863
  • Euro 37.5669
  • İçel 26 °C

CHP MECLİS GRUBUNDAN BÜYÜK TEPKİ GELDİ

CHP MECLİS GRUBUNDAN BÜYÜK TEPKİ GELDİ
Dün yapılan feribot açılışındaki protokol için chp den tepki geldi.

Anamur Belediye Meclisi CHP Grubu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun da katıldığı Anamur İskelesi'nin Açılış programındaki Protokol yaklaşımına tepki gösterdi.

Belediye Meclis Salonu'ndaki kamuoyu açıklamasına, CHP İl Başkan Yardımcısı Turabi Yeşilçayır, CHP İlçe Başkanı Arif Çakırcı, CHP Kadın Kolları Başkanı Elvan Tüfenk, CHP Gençlik Kolları Başkanı Güven Bulut, Belediye Başkan Yardımcısı Seyfettin Ankay, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, parti yönetimi, partililer ve meclis üyeleri katıldı. 

Konuyla ilgili açıklamayı, Anamur Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Ali Kubilay Erdal okudu.

Açıklama aynen şöyle:

KAMUOYUNA DUYURULUR

Yücelen Vakfı ile Anamur Ticaret ve Sanayi Odası’nın ortak kuruluşu ANTSO Denizcilik İşletmesinin, Anamur Feribot ve Deniz Uçağı İşletmesi açılış töreninde;

Anamur Halkının her siyasi görüşten,  yüzde 57.73’nün oyunu alarak 25 bin 64 oyla şehrin Belediye Başkanı Seçilen Belediye Başkanımız Sayın Durmuş Deniz’e, söz vermeyerek, protokol kurallarını yok sayan, küçük düşürme gayreti kimin planıydı? Protokolü kim hazırladı? Protokol içindekiler bu şehrin belediye başkanı nerede diye niye sormadı? Bu hoş olmayan davranışlar biz Meclis Üyeleri ile birlikte, başkanımızla, bizlere oy veren binlerce kimseyi üzmüş ve kızdırmış olmalı ki, kamuoyundaki büyük  tepki ortaya çıkmıştır.

Öncelikle vatandaşlarımızın haklı tepkileri için teşekkür ederiz. Biz hep yapıcı, iyi  niyetli olsak da, siz kıymetli vatandaşlarımızın hakları söz konusu olduğunda aslan kesilip, en sert tepkiyi vereceğimizi  bilmenizi isteriz.

Bu şehrin Şehrül-Emin’inini yok saymak isteyen zihniyet bilsin ki; Biz, bu şehrin güvenilir insanlarıyız. Halkın büyük bir çoğunluğu tarafından, şehrin menfaatlerini koruyacağımız için seçildik. Siz Belediye Başkanımızı yok saymaya çalışsanız ne yazar, Halkımız Yerelde nasıl değerlendirdi ise ilk sandıkta protokol sıralamasını daha büyük teveccühle belirleyecek, sizlere de daha ağır bir yenilgiyi tattıracaktır.

Oysa biz  ve Belediye çalışanlarımız  10 Nisan 2024’den beri, İskelenin fiziki ortamının Liman İşletmesine dönüşmesi için gece-gündüz her talebe koşarak yardımcı olduk. Fen İşleri, Park Bahçeler, Temizlik İşleri personelimiz limandan çıkmadığını gören, bilen vatandaşlar bu haklı tepkiyi gösterdi.

Bizler bulunduğumuz  her yerde; Düğünde, açılışta, etkinliklerde hep gemi işletmesinin desteklenmesini, yaşatılıp geliştirilmesini talep ettik. Bizim derdimiz Anamur ve Anamur Halkıdır. Kızılalilerdir, Karalarbahşişdir, Anıtlıdır, Halkalıdır, Kaşpazarı yollarının inşasıdır. Bize protokolde yer vermeyenlerle mücadelemiz, tüm Türkiye’de halkımıza hizmet şeklinde olacaktır. Halkımızın sağduyusu ile bu zihniyetin hazırladığı son protokol olacaktır, inşallah. Gerçek protokol halkın gönlünde oluşturulmuş protokoldür. 

Biz bu gayret içinde iken, dün açılışta; Başkanımıza Konuşma hakkı tanınmayarak, protokol kuralları çiğnenerek, Anamur Halkının büyük çoğunluğu incitilmiş, kızdırılmıştır. Protokolü düzenleyenler bu kadar beceriksiz mi? Yoksa bu kadar saygısızlık art niyetlimidir? Oysa daha dört ay önce Halkımız tercihini büyük bir teveccühle yapmış,  Halka rağmen siyaset yapılmayacağını göstermiştir. Teşekkür ediyoruz. İlgilileri de Kamuoyuna açıklama yapmaya, özür dilemeye davet ediyoruz.

Kamuoyuna Saygılarımla.

Anamur Belediyesi Meclis Grubu

meclis4.jpgmeclis3-003.jpgmeclis5.jpg

Bu haber toplam 444 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • ANAMUR BELEDİYESİNDEN SÜPER HİZMET25 Temmuz 2024 Perşembe 11:19
  • CHP'DEN ŞATAFAT VE AKRABA GENELGESİ11 Mayıs 2024 Cumartesi 19:44
  • BAŞKAN DENİZ'DEN GÖRÜŞME GÜNLERİ09 Mayıs 2024 Perşembe 00:36
  • DENİZ: KALABALIK VATANDAŞTAN DEĞİL PERSONELDENMİŞ02 Mayıs 2024 Perşembe 20:14
  • MEHMET TÜRE'DEN YANIT GECİKMEDİ19 Nisan 2024 Cuma 19:58
  • KILINÇ; BİR YERE KAÇMADIM BURADAYIM19 Nisan 2024 Cuma 18:11
  • BAŞKAN DENİZ AÇIKLADI; BELEDİYE BORÇ BATAĞINDA08 Nisan 2024 Pazartesi 17:15
  • CHP GENEL MERKEZDEN BAŞKANLARA TALİMAT06 Nisan 2024 Cumartesi 21:21
  • BAŞKAN DENİZ GÖREVİ DEVİR ALDI03 Nisan 2024 Çarşamba 15:42
  • HİDAYET KILINÇ'DAN AÇIKLAMA GELDİ02 Nisan 2024 Salı 16:50
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0324 8164862