• BIST 9685.49
  • Altın 2813.908
  • Dolar 33.8863
  • Euro 37.5669
  • İçel 26 °C

ARSA SATIŞI YETKİSİNE AKP VE MHP DEN TEPKİ

ARSA SATIŞI YETKİSİNE AKP VE MHP DEN TEPKİ
Anamur Belediye Meclisine arsa satış yetkisi talebi geliyor.

Anamur Belediyesi Ağustos ayı meclis toplantısı yarın (06.08.2024) tarihinde Saat:10.00 da toplanacak. Meclis toplantısı öncesi meclis gündemi belirlenmiş ve meclis üyeleri ile siyasi partilere dağıtılmış durumda.

Yarın toplanacak meclis gündeminde ise Anamur Belediyesi mülkiyetinde bulunan Yalıevleri mahallesindeki toplam 24 adet parselin ihale yöntemi ile satışı için Belediye Encümeninden yetki talep edilecek. Meclis toplantısı öncesi arsa satış yetkisi için Cumhur İttifakı MHP ve AKP İlçe başkanları kamuoyuna sert bir açıklama yaptı. 

Yapılan açıklama aynen şu şekilde:

KAMUOYUNA…!
Değerli Anamurlu Hemşerilerimiz,
Kendi iddialarına göre tasarruf amacıyla belediyenin 50 aktif çalışanını işten çıkaran, 90’a yakın memurunun B.Ş. denge tazminatı hakkı adı altında gelirlerinde kesintiler yapan Anamur Belediyesi yeni yönetimi; aylık toplamı 3 milyon TL’ye yaklaşan parayı cebine koymuştur. Bu para da yetmez diyerek Cumhur İttifakı Döneminde 46 iş makinası sayısı ile doruğa ulaşan Anamur Belediye Makine Parkındaki 2 adet ekskavatör, 1 adet silindir satışıyla gelirleri artırmaya çalışan akıl, gelir yaratma adı altında bir başka yöntemi de uygulamaya hazırlanmaktadır.
Milletin malı olan ve milletin yararına kullanılması gereken arsaların satışı için hazırlık yapmaktalar. Bir önceki dönemde belediyeye ait bir parselin ufak bir parçasının satışı üzerine yapılan meclis görüşmelerinde; AK Parti, MHP, CHP, İYİ Parti’nin ortak kaygıları nedeniyle çekilen önergeye konu olan parselin tamamı, 24 parçaya bölerek satması için, Anamur Belediye Başkanına yetki vermeye hazırlanılmaktadır. Dün hayır dediğine 06.08.2024 tarihinde 24 kere evet demeye hazırlanan bu aklı anlayamıyoruz. Bu ne anlama geliyor? Bu samimiyetsizlik değilse, nedir?
Tüm kamuoyu; 02.10.2022 tarihli bildirinize sahip çıkarak, siz CHP’li meclis üyelerinin tutarlı olmasını ve verdiğiniz sözlerin arkasında durmanızı beklemektedir.
Anamur halkının yararını bütüncül olarak gözeten ve ortak akılla alınması gereken bu tür yaşamsal kararlar, yönetime gelince bireysel hırs ve kaygıların nesnesi olmamalı. Dün, aklınızın gereği olarak ifade ettiğiniz kaygılara bağlı duruşunuzu bugün yok saymayın. Burada para gündeme getirilemez. Para her dönemde hizmet için önemlidir. Bir önceki dönemde Cumhur İttifakının gücü bunu meclisten geçirmeye yeterdi ancak milletimizin bütünsel çıkarları göz ardı edilerek yapılacak her eylemin mutlaka insanımızın canını yakacağı gerçeği, kaynak yaratma arzusunun üzerinde tutulmuştur.
Bütün bunlara ek olarak, aylık 3 milyon TL’ye yakın parasal kaynağa rağmen hizmet yapamıyorsanız, bu mevcut yönetimin acizliğini ve basiretsizliğini ortaya koymaktadır. Para tasarruf etme amacıyla çıkartılan işsizler ve gelirleri kesilen mutsuz çalışanlar ordusu yarattınız ve hala sorunun nereden kaynaklandığını bulamadınız. Çalışanların sayısı azaldı ve şimdi 3 kişinin yaptığı işi 1 kişiye yaptırmaya çalışıyorsunuz. İş yükü arttı ama bir de ücretleri düşürdünüz. 1 kişi 3 kişinin işini yaparken bir de üzerine maaşlarını kestiniz. Bunun adının ne olduğunu biliyor musunuz? “Emeğin Sömürüsü”. Bütün bunlardan asıl sorunun sizin basiretsizliğinizden ve halka yukarıdan bakan tavrınızdan başka bir şey olmadığı anlaşılıyor.
Bu tavrınızdan vaz geçerek, halkımızın yararına olmayan, ancak birkaç kişiye rant sağlamaktan başka bir işe yaramayacak bu 24 adet Anamur Belediyesine ait, Anamurlunun yararına hayırlı işlerde kullanılabilecek olan arsaların satışına ilişkin teklifin “ret edilmesi” konusunda tüm değerli meclis üyelerini göreve davet ediyoruz.
Kamuoyuna ve değerli halkımıza olan sorumluluğumuzun gereği olarak; halkımızın yararına kullanılması gereken belediyemiz uhdesindeki taşınmazın, 24 parsele parçalanarak satılması üzerine olan duygu, düşünce ve tutumumuzu saygılarımızla arz ederiz.
AK Parti MHP
Anamur İlçe Başkanlığı Anamur İlçe Başkanlığı
 
ihale1.jpegihale2.jpegparseller.jpg
Bu haber toplam 334 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • ANAMUR BELEDİYESİNDEN SÜPER HİZMET25 Temmuz 2024 Perşembe 11:19
  • CHP'DEN ŞATAFAT VE AKRABA GENELGESİ11 Mayıs 2024 Cumartesi 19:44
  • BAŞKAN DENİZ'DEN GÖRÜŞME GÜNLERİ09 Mayıs 2024 Perşembe 00:36
  • DENİZ: KALABALIK VATANDAŞTAN DEĞİL PERSONELDENMİŞ02 Mayıs 2024 Perşembe 20:14
  • MEHMET TÜRE'DEN YANIT GECİKMEDİ19 Nisan 2024 Cuma 19:58
  • KILINÇ; BİR YERE KAÇMADIM BURADAYIM19 Nisan 2024 Cuma 18:11
  • BAŞKAN DENİZ AÇIKLADI; BELEDİYE BORÇ BATAĞINDA08 Nisan 2024 Pazartesi 17:15
  • CHP GENEL MERKEZDEN BAŞKANLARA TALİMAT06 Nisan 2024 Cumartesi 21:21
  • BAŞKAN DENİZ GÖREVİ DEVİR ALDI03 Nisan 2024 Çarşamba 15:42
  • HİDAYET KILINÇ'DAN AÇIKLAMA GELDİ02 Nisan 2024 Salı 16:50
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0324 8164862